Brood & Gezondheid

Brood is gezond

U bent hier


Brood is gezond

 

Wie gezond wil eten, kan niet om brood heen. Het zit vol gezonde voedingsstoffen die u dagelijks de broodnodige energie geven die u nodig hebt. Brood is bovendien lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Vijf tot zeven sneetjes brood per dag worden u aangeraden.

Goed voor de lijn

 

Veel mensen denken dat brood een dikmaker is. Dat klopt niet: het heeft de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen en tegen te gaan. Brood is namelijk rijk aan vezels en voedingsstoffen, terwijl het maar weinig vet bevat. De dikmakers zijn het smeersel en het beleg, maar niet het brood op zich.

Diema’s Boerenbrood biedt u verschillende broden die speciaal gemaakt zijn om actief te werken aan uw gezondheid: Synergiebrood, Waldkorn, Spekkel, Vita-Plus.

Synergiebrood werd ontwikkeld door de bekende gezondheidsspecialiste Sonja Kimpen. Het lekkere brood heeft het oergraan als hoofdbestanddeel, samen met zorgvuldig gekozen zaden en pitten. Daardoor geeft het brood uw lichaam een extra dosis energie. Het gezonde brood is bovendien heel erg lekker door z’n zachte en nootachtige smaak. Ideaal voor uw dagelijkse boterhammetjes! Bekijk de website!

Waldkorn is een smaakvol en luchtig brood boordevol voedingsvezels, bouwstoffen en al het goede dat granen ons te bieden hebben. Het brood wordt gemaakt met een geselecteerde mix van granen en zaden. Het is er in drie soorten: Waldkorn Donker Volkoren (een volkorenbrood dat niet zwaar op de maag ligt), Waldkorn Classic (voedzaam bruin brood met belangrijke voedingsvezels en bouwstoffen) en Waldkorn Vital (verrijkt met calcium voor een betere botopbouw en extra Vitamine E die uw lichaam beschermt tegen schadelijke stoffen). Bekijk de website!

Spekkel is een licht meergranenbrood met soja en zonnebloempitten. Door de rijke vulling is het bijzonder goed van smaak.

Vita-Plus bevat massa’s volkorengranen: tarwe, haver, zonnebloem, gerst en sesam. Graan wordt volkoren genoemd wanneer het zijn zemel en zijn kiem nog heeft. Zo behoudt het zijn natuurlijke rijkdom aan vezels, vitaminen en mineralen. Wie dagelijks volkorengraan eet, haalt daar veel energie uit en krijgt een natuurlijk gevoel van verzadiging. Tussendoortjes (met bijhorende calorieën) zijn dan niet meer nodig. Het brood heeft bovendien een heerlijke smaak dankzij natuurlijke zuurdesems en honing.  Bekijk de website!


Diema's Boerenbrood | Toevluchtweg 2A | 8620 Nieuwpoort | Tel.: 058/232492 | Fax: 058/232493 | info@diemasboerenbrood.be